Opnieuw Bijbels voor Oekraïne

Opnieuw Bijbels voor Oekraïne

‘Oekraïne, een land in oorlog. Verwoeste huizen, kapotgeschoten gebouwen. Schade aan de infrastructuur en schade aan de natuur. Luchtalarm, vrijwel elke dag. Dan hier een raketinslag, dan daar een droneaanval. Continue onzekerheid: vandaag daar, morgen bij mij? De angst wordt gevoed door de willekeur van de inslagen. De ene keer een politiebureau, de volgende keer een schoolgebouw of je eigen huis. Niemand weet wanneer, en dat knaagt aan je, dat voedt de onzekerheid, dat voedt de angst, dat houdt je uit de slaap! Aan het front sneuvelt je man of je kind in de strijd. Maar ook thuis en in je woonplaats ben je niet veilig. Ook daar sneuvelen mannen, vrouwen en kinderen door de verwoestende inslagen. En waar is je hoop dan op gevestigd? Of beter, op Wie is je hoop gevestigd? Er worden mensen gestuurd met hulpgoederen, met eten, met Bijbels. Ze brengen hoop en de boodschap van hoop, maar ze gaan ook weer, en jij blijft achter in de onzekerheid en de oorlogsomstandigheden. De geboden hulp is een druppel op een gloeiende plaat, de grote nood blijft! Maar het Woord van God wordt nooit voor niets gebracht! God gebruikt Zijn Woord om de nood van de ziel te lenigen, om troost te brengen aan verdrukten, om Licht te brengen in de duisternis.’

 

Deze woorden zijn overgenomen uit het reisverslag van een hulpgoederentransport naar Nedryhailiv (in de Oekraïense oblast Soemy), mede georganiseerd door de Urker Stichting Hulp aan Verdrukte en Vervolgde Christenen (HVVC). Met dit transport zijn Oekraïense Nieuwe Testamenten en kinderevangelisatiemateriaal voor Oekraïners ter beschikking gesteld.

 

De GBS heeft inmiddels opnieuw ruim 5.000 Oekraïense Nieuwe Testamenten (Popchenko-vertaling) laten drukken om aan de grote vraag daarnaar tegemoet te komen.