Bijbels voor Mauritius

Bijbels voor Mauritius

De GBS kreeg een aanvraag van evangelist Léonard Lifese om Bijbels beschikbaar te stellen voor Mauritius. Mauritius is een zelfstandige republiek in de Indische Oceaan, bestaande uit verschillende eilanden. Het land ligt circa 855 km ten oosten van Madagaskar en circa 1800 km ten oosten van het vasteland van Afrika. Mauritius wordt gerekend tot de Afrikaanse landen.

De officiële taal is Engels, maar het van het Frans afgeleide Mauritiaans creools wordt door het merendeel van de bevolking gesproken. In de media wordt vaak Frans gebruikt.

Ongeveer 52% van de inwoners van Mauritius hangt het hindoeïsme aan. 30% is christen (voornamelijk rooms-katholiek) en 17% van de bevolking is aanhanger van de islam.

750 Franse Bijbels werden naar Mauritius verstuurd. De heer Lifese schreef het volgende: ‘Hartelijk dank voor uw vrijgevigheid en vriendelijkheid. We hebben Bijbels ontvangen voor Mauritius, we hebben ze opgestuurd, maar we ondervonden moeilijkheden met de administratie daar. Toen de Bijbels aankwamen, wilden ze niet dat de broeders en zusters ze in bezit namen, omdat ze vreesden voor hun religie. Ze begrepen dat de Bijbels aan veel mensen uitgedeeld zouden worden, gezien de hoeveelheid. Ze stelden ons veel vragen en vroegen om veel documenten. Ik beantwoordde al hun vragen aan de telefoon en stuurde hun ook alle documenten. We wachtten lang op antwoord voordat we de Bijbels vrijgaven. Uiteindelijk werden de Bijbels door de genade van de Heere vrijgegeven en uitgedeeld.’