Lees de Bijbel in GBS Bijbel Online

Het Bijbelprogramma, dat kosteloos te gebruiken is, bevat de volledige tekst van de Statenvertaling met kanttekeningen, de tekst van de King James Version (incl. uit het Nederlands vertaalde kanttekeningen), twee psalmberijmingen, belijdenisgeschriften en formulieren, en catechisatiemethoden.

Welkom bij de GBS

Deze site geeft u informatie over het doel en werk van de Gereformeerde Bijbelstichting (GBS), en de totstandkoming en het karakter van de Statenvertaling. Tevens kunt u lezen waarom onze stichting de Statenvertaling als meest getrouwe Nederlandse bijbelvertaling wil handhaven.

De site biedt u verder de gelegenheid om u te oriënteren op de bij ons verkrijgbare Bijbels, psalmboeken en andere uitgaven. U kunt uw bestelling online, telefonisch of schriftelijk plaatsen. Ook bent u van harte welkom voor een vrijblijvend bezoek aan onze showroom.

OEKRAÏENS NIEUWE TESTAMENT IS NU BESCHIKBAAR. Ook is er een los JOHANNESEVANGELIE beschikbaar. Verder hebben we KLEURKAARTEN in het Oekraïens. Het boekje ‘Mary Jones en haar Bijbel’ in het Oekraïens wordt ook over enige tijd verwacht.

NIEUW VERSCHENEN: uitgave van de Heidelbergse Catechismus met uitgeschreven bijbelteksten, en nu ook met synoniemen bij verouderde woorden. Zie de webshop.

Laatste nieuws

Bijbels voor Roemenië

In mei zijn 1.000 Roemeense en 100 Oekraïense Bijbels verspreid in Roemenië. Dit gebeurde door de stichting HVVC uit Urk. […]

Bijeenkomsten

29 juni 2022
- 19:30
RHENEN Kerkgebouw Ger. Gem. in Ned., Koningin Elisabethplantsoen 5
ds. M.T.
Al-Chalabi uit Brakel
29 juni 2022
- 19:30
ZWIJNDRECHT Kerkgebouw Ger. Gem., Burgemeester Jansenlaan 37
ds. J. van
Rijswijk uit Oud-Beijerland
30 juni 2022
- 19:30
GELDERMALSEN Kerkgebouw Ger. Gem., Laan van Leeuwenstein 10
ds. W.
Mouw uit Opheusden

Webshop

Neem een kijkje in onze webshop, met een ruim assortiment aan Bijbels (ca. 25 verschillende talen), boeken en andere uitgaven.

Geef een gift

Voor ons werk zijn wij afhankelijk van giften en donaties. Deze zijn fiscaal aftrekbaar. Wilt u de verspreiding van Gods Woord ook steunen?

Word donateur

Een trouwe groep donateurs uit de achterban steunt ons werk door een jaarlijkse bijdrage (min. € 2,50) en ontvangt 4x per jaar ons blad StandVastig.

Recent verschenen

 • Oekraïens Nieuwe Testament

  Oekraïens Nieuwe Testament (vertaling Y.L. Popchenko, 2021), 15 x 21,5 cm. Bij grotere partijen en evangelisatiedoeleinden is korting of schenking mogelijk. Neemt u dan a.u.b. contact met ons op (telefonisch of per e-mail). U kunt de Koelisj-vertaling (1903) digitaal raadplegen via deze site. Deze is momenteel in herdruk. U kunt het Nieuwe Testament in de Popchenko-vertaling digitaal raadplegen via deze site.

  Oekraïens Nieuwe Testament (vertaling Y.L. Popchenko, 2021), 15 x 21,5 cm.

  Bij grotere partijen en evangelisatiedoeleinden is korting of schenking mogelijk. Neemt u dan a.u.b. contact met ons op (telefonisch…

  5,00
 • Kleurkaarten 1 Oekraïens

  Twaalf kleurkaarten over bijbelse thema’s, in het Oekraïens. Ook geschikt om te versturen met de post. De kleurplaten zijn afkomstig uit de series Bijbelleesboekjes Oude en Nieuwe Testament (BLBOT…

  3,25
 • Oekraïens Johannesevangelie

  Oekraïens Johannesevangelie in de Koelisj-vertaling (1903).

  Bij grotere partijen en evangelisatiedoeleinden is korting mogelijk. Neemt u dan a.u.b. contact met ons op (telefonisch of per e-mail).

  De complete Koelisj-Bijbel is…

  1,00
 • Occupations in the Bible

  In God’s Word we meet with various occupations. By these occupations we are pointed in different ways to the saving work of God in the hearts of lost children…

  9,95

Projecten

Bijeenkomst van vertalers en redactieleden, jan. 2020

Vertaling kanttekeningen in het Afrikaans

Sinds enkele jaren werkt de GBS aan de vertaling van de kanttekeningen uit de Statenbijbel naar het Afrikaans (Zuid-Afrikaans), voor [...]
CHINJOH omslag_liggend met achtergrond

Vertaling Chinese Bijbel

De Trinitarian Bible Society (TBS) werkt met de GBS aan een nieuwe, betrouwbare vertaling van de Bijbel in het Chinees. […]

IMG_3342

Revisie Spaanse Bijbel

D.V. over ongeveer twee jaar verschijnt een complete gereviseerde Spaanse Bijbel in de Reina-Valeravertaling. Dat is net als de Nederlandse […]

Lees de Bijbel op je telefoon

Sinds enkele jaren hebben wij een app voor het gebruik van de Statenbijbel met kanttekeningen, psalmen, belijdenisgeschriften en formulieren. Gratis te gebruiken via de Apple App Store (naam: ‘GBSBijbel’) of de Play Store (‘GBS Bijbel Digitaal’).