Lees de Bijbel in GBS Bijbel Online

Het Bijbelprogramma, dat kosteloos te gebruiken is, bevat de volledige tekst van de Statenvertaling met kanttekeningen, de tekst van de King James Version (incl. uit het Nederlands vertaalde kanttekeningen), twee psalmberijmingen, belijdenisgeschriften en formulieren, en catechisatiemethoden.

Welkom bij de GBS

Deze site geeft u informatie over het doel en werk van de Gereformeerde Bijbelstichting (GBS), en de totstandkoming en het karakter van de Statenvertaling. Tevens kunt u lezen waarom onze stichting de Statenvertaling als meest getrouwe Nederlandse bijbelvertaling wil handhaven.

De site biedt u verder de gelegenheid om u te oriënteren op de bij ons verkrijgbare Bijbels, psalmboeken en andere uitgaven. U kunt uw bestelling online, telefonisch of schriftelijk plaatsen. Ook bent u van harte welkom voor een vrijblijvend bezoek aan onze showroom.

OEKRAÏENS JOHANNESEVANGELIE IS NU BESCHIKBAAR. Klik hier voor meer informatie. Ook KLEURKAARTEN in het Oekraïens zijn beschikbaar; klik hier.

NIEUW VERSCHENEN: uitgave van de Heidelbergse Catechismus met uitgeschreven bijbelteksten, en nu ook met synoniemen bij verouderde woorden. Zie de webshop.

Laatste nieuws

Bijbels en bijbelse lectuur voor Sierra Leone

Op 11 februari jl. is er een container met uien en 1.000 Engelse Bijbels en 2.400 Bijbelleesboekjes vertrokken uit de […]

Bijeenkomsten

2 juni 2022
- 19:30
KINDERDIJK Kerkgebouw Oud Ger. Gem. in Ned., Dominee B. Toesplein 3, Alblasserdam
ds. R.
Bakker, plaatselijk predikant
9 juni 2022
- 19:30
BREUKELEN Kerkgebouw Ger. Gem. in Ned., Brouwerij 3
ds. A.T.
Huijser uit Sliedrecht
9 juni 2022
- 19:30
GROENEKAN Kerkgebouw Herst. Herv. Gem., Groenekanseweg 66
ds. M.T.
Al-Chalabi uit Brakel

Webshop

Neem een kijkje in onze webshop, met een ruim assortiment aan Bijbels (ca. 25 verschillende talen), boeken en andere uitgaven.

Geef een gift

Voor ons werk zijn wij afhankelijk van giften en donaties. Deze zijn fiscaal aftrekbaar. Wilt u de verspreiding van Gods Woord ook steunen?

Word donateur

Een trouwe groep donateurs uit de achterban steunt ons werk door een jaarlijkse bijdrage (min. € 2,50) en ontvangt 4x per jaar ons blad StandVastig.

Recent verschenen

Projecten

Bijeenkomst van vertalers en redactieleden, jan. 2020

Vertaling kanttekeningen in het Afrikaans

Sinds enkele jaren werkt de GBS aan de vertaling van de kanttekeningen uit de Statenbijbel naar het Afrikaans (Zuid-Afrikaans), voor [...]
CHINJOH omslag_liggend met achtergrond

Vertaling Chinese Bijbel

De Trinitarian Bible Society (TBS) werkt met de GBS aan een nieuwe, betrouwbare vertaling van de Bijbel in het Chinees. […]

IMG_3342

Revisie Spaanse Bijbel

D.V. over ongeveer twee jaar verschijnt een complete gereviseerde Spaanse Bijbel in de Reina-Valeravertaling. Dat is net als de Nederlandse […]

Lees de Bijbel op je telefoon

Sinds enkele jaren hebben wij een app voor het gebruik van de Statenbijbel met kanttekeningen, psalmen, belijdenisgeschriften en formulieren. Gratis te gebruiken via de Apple App Store (naam: ‘GBSBijbel’) of de Play Store (‘GBS Bijbel Digitaal’).