Portugese Bijbels voor Angola

Portugese Bijbels voor Angola

Achternamen worden in Angola haast nooit gebruikt, vandaar dat ze aan ons werd voorgesteld als Filo. Filo woont in Rotterdam-Zuid. Regelmatig verstuurt deze vrouw Bijbels naar haar thuisland Angola, een land aan de westkust van Afrika. De inwoners spreken Portugees, omdat Angola ooit een Portugese kolonie was. De Portugese Bijbels worden door Filo samen met hulpgoederen verzonden in een container.

Op de vraag waarom ze dit doet, geeft ze als antwoord dat ze de nood van de mensen in Angola voelt. Toen ze eens een Bijbel opstuurde naar haar moeder, was die zo van de Bijbel onder de indruk dat ze vroeg om een Bijbel voor haar andere dochter, die ze daarna te voet heeft gebracht; een afstand van zo’n 200 km!

Filo haalt de Bijbels op aan de Bijbelwagen die iedere donderdagmiddag bij de Markthal in Rotterdam staat, met als doel om voorbijgangers een gratis Bijbel aan te bieden. De heer H. Bouter is namens de Hervormde Gemeente van Nieuw-Lekkerland in de Bijbelwagen aanwezig. Hij wil graag met mensen in contact komen die met vragen lopen. Dit is een mooie gelegenheid om Gods Woord te verspreiden.