Bijbelverspreiding onder zeelui

Bijbelverspreiding onder zeelui

De GBS schenkt regelmatig Bijbels voor verspreiding in de havens. Dit gebeurt onder anderen door ds. Alexander Eberson, havenevangelist voor de zeelui in de havens van Terneuzen-Gent. Hij is voor het werk en voor de Bijbels geheel afhankelijk van giften. Tijdens een scheepsbezoek in de haven van Gent raakte ds. Eberson in gesprek met een aantal Filipijnen. Op het betreffende schip waren Duitsers en Filipijnen aan het werk. Hij mocht op die dag aan drie zeemannen zijn laatste drie Bijbels weggeven.

Ds. Eberson schreef ons: ‘De Heere opende heel wonderlijk hun harten na een gebed van mij vooraf in de auto. Er waren wat afwijzingen geweest en ik dacht niet meer dat ik op die dag nog Bijbels zou kunnen uitdelen. Maar wat bleek: de Heere doet nog steeds wonderen, en deze Filipijnen namen dankbaar en lachend de Bijbels aan die ik had. Zou u voor mijn werk willen bidden, dat ik nog veel meer zeelui mag bereiken met het Evangelie? De Heere doet immers nog steeds wonderen!’

Naast Bijbels worden er ook kalenders uitgedeeld onder de zeelui die op verlof gaan. Ze hangen de kalender thuis op. Zo kunnen ook hun familieleden en andere mensen met teksten uit de Bijbel bereikt worden.

Sommige zeelui gaan de teksten hardop voorlezen; de evangelist kan daar dan bij aanhaken. Zo was er een Filipijn die de teksten hardop voorlas aan zijn Chinese officier, en vervolgens vond er een gesprek over plaats. In Gods hand zal het vrucht dragen.

Privacy statement

Welkom op onze site! Wij verzamelen verschillende soorten gegevens om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij uw behoeftes.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen